Cocktails

 

Gin Tea 

Ingrediënten voor 1 glas :

  • 4 cl gin 
  • 8 cl Ice Tea 
  • 5 cl sinaasappelsap 
  • 1 cl rietsuikersiroop 
  • Enkele blaadjes basilicum 
  • Ijsblokjes 

 

Bereiding :

  • Meng de gin met de rietsuikersiroop en het sinaasappelsap in een shaker. 
    Giet daarna het drankje in een cocktailglas  
  • Voeg de ijsblokjes en de Ice Tea toe 
  • Werk af met de blaadjes basilicum 

 

Trifle met exotisch fruit en mascarpone 

 

Ingrediënten:

  • Blauwe bessen 
  • 1 mango 
  • 1 sinaasappel 
  • 2 dl room 
  • 125 g mascarpone 
  • 2 eetl. Gemalen kokospoeder 
  • 8 boudoirs
  • 3 eetlepels suiker

 

Bereiding

  • Bak het gemalen kokospoeder goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof 
  • Rasp de schil van ½ sinaasappel.  Schil de rest met een scherp mesje tot op het vruchtvlees en snij het vruchtvlees van tussen de vliesjes.  Doe dit boven een kom en vang het sap op 
  • Schil de mango en snij het vruchtvlees in blokjes van max. 1 cm 
  • Klop de room samen met de suiker half stijf. 
  • Meng er de mascarpone en de sinaasappelzeste onder 
  • Verkruimel de boudoirs in een plastic zakje en doe in de glaasjes.  Besprenkel met het sinaasappelsap. 
  • Verdeel de mango en de blauwe bessen over de koekjes en lepel er de mascarponecrème over 
  • Werk af met het gebakken kokospoeder 

 

Kiwi caipiroska 

 

Ingrediënten voor 1 glas

  • ½ limoen 
  • ½ kiwi 
  • ½ eetl. Rietsuiker 
  • 30 ml vodka 
  • Ijsschilfers 
  • Muntblaadjes 

 

Bereiding: 

  • Snij de halve limoen in partjes en doe ze in het glas
  • Strooi er ½ eetlepel suiker bij en kneus met een stamper tot het sap vrijkomt
  • Schil de halve kiwi en snij in dunne plakjes. Doe ze ook in het glas en plet fijn
  • Voeg er 30 ml vodka aan toe en vul aan met de ijsschilfers
  • Roer en werk af met enkele muntblaadjes

 

 

Moctails

 

Appelmocktail met gembersiroop

 

Ingrediënten voor 1 glas:

  • 2,5 dl appelsap
  • 1 limoen
  • 1 takje verse tijm
  • 1 takje verse munt
  • 1 cm gember
  • 1 klontje suiker
  • Ijsblokjes

 

Bereiding :

  • Snij de gember in fijne sneetjes
  • Pers ½ limoen en snij de rest in fijne schijfjes
  • Verhit 2 dl water en smelt er de suiker in, voeg de gember, het limoensap en het takje tijm toe
  • Laat 10 min. trekken en volledig afkoelen 
  • Doe enkele ijsblokjes in een glas en giet er 1 eetlepel Gembersiroop bij. Voeg het appelsap toe. 
  • Werk af met een schijfje limoen en enkele blaadjes munt 

 

Crodino Tonic 

 

  • Ingrediënten voor 1 glas: 
  • 10 cl Crodino
  • 10 cl tonic 
  • 4 schijfjes komkommer
  • 1 schijfje sinaasappel
  • 6 ijsblokjes

 

Bereiding :

  • Doe de ijsblokjes in een ginglas en voeg de komkommerschijfjes en het sinaasappelschijfje toe.
  • Overgiet met de Crodino en vul aan met de tonic.
  • Werk af met een rietje

 

Hapjes

 

Bolletjes pâté

 

Ingrediënten:

  • Pâté
  • Nootjes (geen pindanoten)( kan met hazelnoten of andere soorten)

Bereiding:

  • Neem tamelijk vaste pâté ( kan ook met foie gras of eendepâté) , laat hem goed koud worden.
  • Draai er bolletjes van, niet te groot.
  • Maal nootjes fijn
  • Wentel de bolletjes in de nootjes.
  • Goed aandrukken.
  • Zet nog even fris weg om op te stijven.
  • Opdienen als aperohapje op stokje of in papiertje.

 

Zalm-komkommerrolletje met roomkaas 

 

Ingrediënten :

  • 100 g gerookte Atlantische zalmreepjes
  • 1 komkommer
  • ½ plantje dille
  • 100 g verse roomkaas
  • zwarte peper

 

Bereiding : 

  • Schil de ongeschilde komkommer met een dunschiller in brede, lange linten 
  • Snipper de dille fijn. Hou enkele takjes apart voor de afwerking 
  • Meng de roomkaas met de fijngesneden dille 
  • Besmeer de komkommerlinten met de roomkaas en kruid met zwarte peper 
  • Verdeel er de zalmreepjes over en rol de komkommerlinten strak op
  • Zet de komkommerhapjes mooi recht en werk af met zwarte peper en een takje dille

 

Avocado dipsaus

 

Ingrediënten

  • 1 rijpe avocado
  • 1 limoen
  • 2 lente-uitjes
  • ½ plantje platte peterselie
  • 1 eetl. Pijnboompitten
  • 120 g tonijn in olijfolie
  • zwarte peper en zout

 

Bereiding

  • Doe de avocado in stukjes in een blender. Besprenkel met de limoen 
  • Snij de lente-uitjes en de platte peterselie en voeg toe in de blender. Mix alles fijn.
  • Doe de dipsaus in een kom, meng de tonijn en pijnboompitjes eronder en kruid af met peper en zout