Bierwandeling met de kaasmeester Reinhout Elsen

Meer een culinair 5 gangenmenu dan een wandeling. Hoe combineren we bier met kaas?

 

 

 

  

 

We vierden Kerstmis met onze leden

 

  • Donderdag 20 december 2018

  • Kerstetentje Hof Ten Steen
    (ledenactiviteit)

 

 

 

 

Werkjaar 2018-2019

 

 

Etiquette, nog van deze tijd? met Kevin Strubbe

Moderne etiquette (gsm, internet, ... ) gecombineerd met klassieke etiquette (bestekregeltjes, wie loopt waar,...) in een interactieve voordracht. 
Hoe kan etiquette jou verder helpen?

 

    • Donderdag 15/11/2018 om 19u45


    • Dienstencentrum Sint-Alexius, Veldbornstaat 26, 3300 Tienen

    • Voor meer info over Kevin Strubbe en etiquette kan je terecht op http://www.culiconsulting.be/etiquette/
      Z
      ijn boeken kan je gratis downloaden. Vergeet ook niet om de quiz te spelen.

 

 

Energiezuinig wonen in 2020 

Hoe passen we onze woningen aan aan de Europese norm? 

Hoeveel energie mag nog verloren gaan? Volstaat onze huidige isolatie?

Luc Brees, EPC/EAP deskundige, legde het ons zeer bevattelijk uit.

  • Donderdag 18/10/2018 om 19u45


  • Dienstencentrum Sint-Alexius, Veldbornstaat 26, 3300 Tienen

 

 

 

Champagne, een sprankelende drank voor Markante vrouwen



  • Een zinderende start voor ons nieuw werkjaar


  • Donderdag 20/09/2018 om 19u45

  • Dienstencentrum Sint-Alexius, Veldbornstaat 26, 3300 Tienen

 

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Werkjaar 2017-2018

 

 

 

 

Geleid bezoek aan Hakendover
met afsluitend etentje  - enkel voor leden

 

  • dinsdag 26/05/2018

    • om  17u stipt- Sint-Salvatorkerk, Hakendoverstraat te Hakendover

    • wandeling van anderhalf uur in Hakendover onder leiding van stadsgids Luc Lambrecht

    • aansluitend etentje omstreeks 18 u 45 - leden die zich niet kunnen vrijmaken voor de wandeling, kunnen rechtstreeks naar het restaurant komen.

    • restaurant Kopenhagen, Vierde Lansierslaan 40 te Tienen

    • Prijs : etentje  € 45, drank inbegrepen, wandeling met gids aangeboden door Markant Tienen



 

 

Tournée Minerale

met Ellen Van Praet

  • dinsdag 15/05/2018 om 19u45

  • Dienstencentrum Sint-Alexius, Veldbornstaat 26, 3300 Tienen

    Meer info over Ellen Van Praet en haar voordrachten: klik hier

 

Ruimte voor het onverwachte

met Hilde Van Liefferinge

 

  • donderdag 19/04/2018 om 19u45

  • Dienstencentrum Sint-Alexius, Veldbornstaat 26, 3300 Tienen

  • Meer info over Hilde Van Liefferinge

 

 

China en 5000 jaar authentieke Chinese cultuur

met Nico Bijnens

 

  • dinsdag 20/03/2018 om 19u45

  • Dienstencentrum Sint-Alexius, Veldbornstaat 26, 3300 Tienen

  • Meer info over Nico Bijnens - http://nl.falundafa.org/

 

 De liefde in 3 bedrijven

door Kleine Prettige Stoornis theatercollectie

 

  • dinsdag 20/02/2018 om 19u45

  • Dienstencentrum Sint-Alexius, Veldbornstaat 26, 3300 Tienen

  • Meer info over Kleine Prettige Stoornis: klik hier

 

 

BITCH met Karin Van Hoorick

  • donderdag 25/01/2018 om 19u45

  • met nieuwjaarsreceptie
  • Dienstencentrum Sint-Alexius, Veldbornstaat 26, 3300 Tienen

  • Meer info  over Karin Van Hoorick  :klik hier

 

 

 

Kerstetentje Hof Ten Steen- enkel voor leden

      • dinsdag 19/12/2017 om 19u15

 

 

Een magisch markante toets met goochelaar Tony Price

 

    • dinsdag 21/11/2017 om 19u45 
    • Meer info over deze fantastische performer: klik hier
      In 2018 zal hij meewerken aan Night of the Proms

 

 

Sjaaltjes knopen met Saar Styling

 

    • donderdag 19/10/2017 om 19u45 
    • We leerden effectief meerdere knopen maken. 
      En we kregen het boek 'Haar en sjaal in de knoop'  zodat we nu allemaal thuis kunnen oefenen.
    • Meer info: Saar Styling? 

 

 

Cocktailworkshop

 

    • donderdag 19/09/2017 om 19u45 
    • Alles wat we klaarmaakten, kan je hieronder terugvinden.

      Cocktails

       

      Gin Tea 

      Ingrediënten voor 1 glas :

      • 4 cl gin 
      • 8 cl Ice Tea 
      • 5 cl sinaasappelsap 
      • 1 cl rietsuikersiroop 
      • Enkele blaadjes basilicum 
      • Ijsblokjes 

       

      Bereiding :

      • Meng de gin met de rietsuikersiroop en het sinaasappelsap in een shaker.  
        Giet daarna het drankje in een cocktailglas  
      • Voeg de ijsblokjes en de Ice Tea toe 
      • Werk af met de blaadjes basilicum 

       

      Trifle met exotisch fruit en mascarpone 

       

      Ingrediënten:

      • Blauwe bessen 
      • 1 mango 
      • 1 sinaasappel 
      • 2 dl room 
      • 125 g mascarpone 
      • 2 eetl. Gemalen kokospoeder 
      • 8 boudoirs
      • 3 eetlepels suiker

       

      Bereiding : 

      • Bak het gemalen kokospoeder goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof 
      • Rasp de schil van ½ sinaasappel.  Schil de rest met een scherp mesje tot op het vruchtvlees en snij het vruchtvlees van tussen de vliesjes.  Doe dit boven een kom en vang het sap op 
      • Schil de mango en snij het vruchtvlees in blokjes van max. 1 cm 
      • Klop de room samen met de suiker half stijf. 
      • Meng er de mascarpone en de sinaasappelzeste onder 
      • Verkruimel de boudoirs in een plastic zakje en doe in de glaasjes.  Besprenkel met het sinaasappelsap. 
      • Verdeel de mango en de blauwe bessen over de koekjes en lepel er de mascarponecrème over 
      • Werk af met het gebakken kokospoeder 

       

      Kiwi caipiroska 

       

      Ingrediënten voor 1 glas : 

      • ½ limoen 
      • ½ kiwi 
      • ½ eetl. Rietsuiker 
      • 30 ml vodka 
      • Ijsschilfers 
      • Muntblaadjes 

       

      Bereiding: 

      • Snij de halve limoen in partjes en doe ze in het glas
      • Strooi er ½ eetlepel suiker bij en kneus met een stamper tot het sap vrijkomt
      • Schil de halve kiwi en snij in dunne plakjes. Doe ze ook in het glas en plet fijn
      • Voeg er 30 ml vodka aan toe en vul aan met de ijsschilfers
      • Roer en werk af met enkele muntblaadjes

       

       

      Moctails

       

      Appelmocktail met gembersiroop

       

      Ingrediënten voor 1 glas:

      • 2,5 dl appelsap
      • 1 limoen
      • 1 takje verse tijm
      • 1 takje verse munt
      • 1 cm gember
      • 1 klontje suiker
      • Ijsblokjes

       

      Bereiding :

      • Snij de gember in fijne sneetjes
      • Pers ½ limoen en snij de rest in fijne schijfjes
      • Verhit 2 dl water en smelt er de suiker in, voeg de gember, het limoensap en het takje tijm toe
      • Laat 10 min. trekken en volledig afkoelen 
      • Doe enkele ijsblokjes in een glas en giet er 1 eetlepel Gembersiroop bij. Voeg het appelsap toe. 
      • Werk af met een schijfje limoen en enkele blaadjes munt 

       

      Crodino Tonic 

       

      • Ingrediënten voor 1 glas: 
      • 10 cl Crodino
      • 10 cl tonic 
      • 4 schijfjes komkommer
      • 1 schijfje sinaasappel
      • 6 ijsblokjes

       

      Bereiding :

      • Doe de ijsblokjes in een ginglas en voeg de komkommerschijfjes en het sinaasappelschijfje toe.
      • Overgiet met de Crodino en vul aan met de tonic.
      • Werk af met een rietje

       

      Hapjes

       

      Bolletjes pâté

       

      Ingrediënten:

      • Pâté
      • Nootjes (geen pindanoten)( kan met hazelnoten of andere soorten)

      Bereiding:

      • Neem tamelijk vaste pâté ( kan ook met foie gras of eendepâté) , laat hem goed koud worden.
      • Draai er bolletjes van, niet te groot.
      • Maal nootjes fijn
      • Wentel de bolletjes in de nootjes.
      • Goed aandrukken.
      • Zet nog even fris weg om op te stijven.
      • Opdienen als aperohapje op stokje of in papiertje.

       

      Zalm-komkommerrolletje met roomkaas 

       

      Ingrediënten :

      • 100 g gerookte Atlantische zalmreepjes
      • 1 komkommer
      • ½ plantje dille
      • 100 g verse roomkaas
      • zwarte peper

       

      Bereiding : 

      • Schil de ongeschilde komkommer met een dunschiller in brede, lange linten 
      • Snipper de dille fijn. Hou enkele takjes apart voor de afwerking 
      • Meng de roomkaas met de fijngesneden dille 
      • Besmeer de komkommerlinten met de roomkaas en kruid met zwarte peper 
      • Verdeel er de zalmreepjes over en rol de komkommerlinten strak op
      • Zet de komkommerhapjes mooi recht en werk af met zwarte peper en een takje dille

       

      Avocado dipsaus

       

      Ingrediënten : 

      • 1 rijpe avocado
      • 1 limoen
      • 2 lente-uitjes
      • ½ plantje platte peterselie
      • 1 eetl. Pijnboompitten
      • 120 g tonijn in olijfolie
      • zwarte peper en zout