Werkjaar 2017-2018

 

 

 

 

Geleid bezoek aan Hakendover
met afsluitend etentje  - enkel voor leden

 

  • dinsdag 26/05/2018

    • om  17u stipt- Sint-Salvatorkerk, Hakendoverstraat te Hakendover

    • wandeling van anderhalf uur in Hakendover onder leiding van stadsgids Luc Lambrecht

    • aansluitend etentje omstreeks 18 u 45 - leden die zich niet kunnen vrijmaken voor de wandeling, kunnen rechtstreeks naar het restaurant komen.

    • restaurant Kopenhagen, Vierde Lansierslaan 40 te Tienen

    • Prijs : etentje  € 45, drank inbegrepen, wandeling met gids aangeboden door Markant Tienen



 

 

Tournée Minerale

met Ellen Van Praet

  • dinsdag 15/05/2018 om 19u45

  • Dienstencentrum Sint-Alexius, Veldbornstaat 26, 3300 Tienen

    Meer info over Ellen Van Praet en haar voordrachten: klik hier

 

Ruimte voor het onverwachte

met Hilde Van Liefferinge

 

  • donderdag 19/04/2018 om 19u45

  • Dienstencentrum Sint-Alexius, Veldbornstaat 26, 3300 Tienen

  • Meer info over Hilde Van Liefferinge

 

 

China en 5000 jaar authentieke Chinese cultuur

met Nico Bijnens

 

  • dinsdag 20/03/2018 om 19u45

  • Dienstencentrum Sint-Alexius, Veldbornstaat 26, 3300 Tienen

  • Meer info over Nico Bijnens - http://nl.falundafa.org/

 

 De liefde in 3 bedrijven

door Kleine Prettige Stoornis theatercollectie

 

  • dinsdag 20/02/2018 om 19u45

  • Dienstencentrum Sint-Alexius, Veldbornstaat 26, 3300 Tienen

  • Meer info over Kleine Prettige Stoornis: klik hier

 

 

BITCH met Karin Van Hoorick

  • donderdag 25/01/2018 om 19u45

  • met nieuwjaarsreceptie
  • Dienstencentrum Sint-Alexius, Veldbornstaat 26, 3300 Tienen

  • Meer info  over Karin Van Hoorick  :klik hier

 

 

 

Kerstetentje Hof Ten Steen- enkel voor leden

      • dinsdag 19/12/2017 om 19u15

 

 

Een magisch markante toets met goochelaar Tony Price

 

    • dinsdag 21/11/2017 om 19u45 
    • Meer info over deze fantastische performer: klik hier
      In 2018 zal hij meewerken aan Night of the Proms

 

 

Sjaaltjes knopen met Saar Styling

 

    • donderdag 19/10/2017 om 19u45 
    • We leerden effectief meerdere knopen maken. 
      En we kregen het boek 'Haar en sjaal in de knoop'  zodat we nu allemaal thuis kunnen oefenen.
    • Meer info: Saar Styling? 

 

 

Cocktailworkshop

 

    • donderdag 19/09/2017 om 19u45 
    • Alles wat we klaarmaakten, kan je hieronder terugvinden.

      Cocktails

       

      Gin Tea 

      Ingrediënten voor 1 glas :

      • 4 cl gin 
      • 8 cl Ice Tea 
      • 5 cl sinaasappelsap 
      • 1 cl rietsuikersiroop 
      • Enkele blaadjes basilicum 
      • Ijsblokjes 

       

      Bereiding :

      • Meng de gin met de rietsuikersiroop en het sinaasappelsap in een shaker.  
        Giet daarna het drankje in een cocktailglas  
      • Voeg de ijsblokjes en de Ice Tea toe 
      • Werk af met de blaadjes basilicum 

       

      Trifle met exotisch fruit en mascarpone 

       

      Ingrediënten:

      • Blauwe bessen 
      • 1 mango 
      • 1 sinaasappel 
      • 2 dl room 
      • 125 g mascarpone 
      • 2 eetl. Gemalen kokospoeder 
      • 8 boudoirs
      • 3 eetlepels suiker

       

      Bereiding : 

      • Bak het gemalen kokospoeder goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof 
      • Rasp de schil van ½ sinaasappel.  Schil de rest met een scherp mesje tot op het vruchtvlees en snij het vruchtvlees van tussen de vliesjes.  Doe dit boven een kom en vang het sap op 
      • Schil de mango en snij het vruchtvlees in blokjes van max. 1 cm 
      • Klop de room samen met de suiker half stijf. 
      • Meng er de mascarpone en de sinaasappelzeste onder 
      • Verkruimel de boudoirs in een plastic zakje en doe in de glaasjes.  Besprenkel met het sinaasappelsap. 
      • Verdeel de mango en de blauwe bessen over de koekjes en lepel er de mascarponecrème over 
      • Werk af met het gebakken kokospoeder 

       

      Kiwi caipiroska 

       

      Ingrediënten voor 1 glas : 

      • ½ limoen 
      • ½ kiwi 
      • ½ eetl. Rietsuiker 
      • 30 ml vodka 
      • Ijsschilfers 
      • Muntblaadjes 

       

      Bereiding: 

      • Snij de halve limoen in partjes en doe ze in het glas
      • Strooi er ½ eetlepel suiker bij en kneus met een stamper tot het sap vrijkomt
      • Schil de halve kiwi en snij in dunne plakjes. Doe ze ook in het glas en plet fijn
      • Voeg er 30 ml vodka aan toe en vul aan met de ijsschilfers
      • Roer en werk af met enkele muntblaadjes

       

       

      Moctails

       

      Appelmocktail met gembersiroop

       

      Ingrediënten voor 1 glas:

      • 2,5 dl appelsap
      • 1 limoen
      • 1 takje verse tijm
      • 1 takje verse munt
      • 1 cm gember
      • 1 klontje suiker
      • Ijsblokjes

       

      Bereiding :

      • Snij de gember in fijne sneetjes
      • Pers ½ limoen en snij de rest in fijne schijfjes
      • Verhit 2 dl water en smelt er de suiker in, voeg de gember, het limoensap en het takje tijm toe
      • Laat 10 min. trekken en volledig afkoelen 
      • Doe enkele ijsblokjes in een glas en giet er 1 eetlepel Gembersiroop bij. Voeg het appelsap toe. 
      • Werk af met een schijfje limoen en enkele blaadjes munt 

       

      Crodino Tonic 

       

      • Ingrediënten voor 1 glas: 
      • 10 cl Crodino
      • 10 cl tonic 
      • 4 schijfjes komkommer
      • 1 schijfje sinaasappel
      • 6 ijsblokjes

       

      Bereiding :

      • Doe de ijsblokjes in een ginglas en voeg de komkommerschijfjes en het sinaasappelschijfje toe.
      • Overgiet met de Crodino en vul aan met de tonic.
      • Werk af met een rietje

       

      Hapjes

       

      Bolletjes pâté

       

      Ingrediënten:

      • Pâté
      • Nootjes (geen pindanoten)( kan met hazelnoten of andere soorten)

      Bereiding:

      • Neem tamelijk vaste pâté ( kan ook met foie gras of eendepâté) , laat hem goed koud worden.
      • Draai er bolletjes van, niet te groot.
      • Maal nootjes fijn
      • Wentel de bolletjes in de nootjes.
      • Goed aandrukken.
      • Zet nog even fris weg om op te stijven.
      • Opdienen als aperohapje op stokje of in papiertje.

       

      Zalm-komkommerrolletje met roomkaas 

       

      Ingrediënten :

      • 100 g gerookte Atlantische zalmreepjes
      • 1 komkommer
      • ½ plantje dille
      • 100 g verse roomkaas
      • zwarte peper

       

      Bereiding : 

      • Schil de ongeschilde komkommer met een dunschiller in brede, lange linten 
      • Snipper de dille fijn. Hou enkele takjes apart voor de afwerking 
      • Meng de roomkaas met de fijngesneden dille 
      • Besmeer de komkommerlinten met de roomkaas en kruid met zwarte peper 
      • Verdeel er de zalmreepjes over en rol de komkommerlinten strak op
      • Zet de komkommerhapjes mooi recht en werk af met zwarte peper en een takje dille

       

      Avocado dipsaus

       

      Ingrediënten : 

      • 1 rijpe avocado
      • 1 limoen
      • 2 lente-uitjes
      • ½ plantje platte peterselie
      • 1 eetl. Pijnboompitten
      • 120 g tonijn in olijfolie
      • zwarte peper en zout